Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. getmans1
14. apollon
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. getmans1
14. apollon
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. djani
8. metaloobrabotka
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. djani
8. metaloobrabotka
9. iw69
10. rosiela
Постинг
12.02.2011 16:09 -
Бърза закуска
Автор: teachme
Категория: Рецепти
Прочетен: 12477 Коментари: 13 Гласове:
Последна промяна: 04.03.2011 13:49
Прочетен: 12477 Коментари: 13 Гласове:
19
Последна промяна: 04.03.2011 13:49
а защо не и лека вечеря:)
за поспаланки през почивните дни:)
Не ви знам вас, но аз страшно много обичам банички - от тези, купените (домашните са друга тема, въртя ги разни, запознати сте:)) та няма баничарница покрай която съм минала и да не съм пробвала от техните баници...дори знам когато си сменят майстора - по качеството на баничката се познава:)
Една дружка, останала без фурна по Коледа, сподели как си направила баницата с късмети на тиган и колко добре се е получила:) и днес точно, викам си, е моментът и аз да...обаче след студентското торнадо миналия уикенд, бачкането от сутрин до мрак през седмицата и невъзможността за пазаруване, в хладилника бомба паднала - почти нищо няма:)) дори едно яйце...обаче без сирене не оставам:))
имаше и няколко кори за баница, та намазах един лист с маргарин, наръсих със сирене, сгънах по дължина, после на правоъгълник и хоп в тигана, леко намаргаринен:) по 1-2 минутки от двете страни и готово!
Досущ като купешките...ама от хубавите:))
Пак ще си направя, но с яйце следващия път:)
Опитайте и вие, с кисело мляко или компот са приятна, хрупкава и вкусна закуска:)
С яйце са още по-хубави:)) ето и снимчица от първомартенските ми банички:))
по по-жълтия цвят ще ги познаете:))
за поспаланки през почивните дни:)
Не ви знам вас, но аз страшно много обичам банички - от тези, купените (домашните са друга тема, въртя ги разни, запознати сте:)) та няма баничарница покрай която съм минала и да не съм пробвала от техните баници...дори знам когато си сменят майстора - по качеството на баничката се познава:)
Една дружка, останала без фурна по Коледа, сподели как си направила баницата с късмети на тиган и колко добре се е получила:) и днес точно, викам си, е моментът и аз да...обаче след студентското торнадо миналия уикенд, бачкането от сутрин до мрак през седмицата и невъзможността за пазаруване, в хладилника бомба паднала - почти нищо няма:)) дори едно яйце...обаче без сирене не оставам:))
имаше и няколко кори за баница, та намазах един лист с маргарин, наръсих със сирене, сгънах по дължина, после на правоъгълник и хоп в тигана, леко намаргаринен:) по 1-2 минутки от двете страни и готово!
Досущ като купешките...ама от хубавите:))
Пак ще си направя, но с яйце следващия път:)
Опитайте и вие, с кисело мляко или компот са приятна, хрупкава и вкусна закуска:)
С яйце са още по-хубави:)) ето и снимчица от първомартенските ми банички:))
по по-жълтия цвят ще ги познаете:))
1.
анонимен -
точно като за мен))
12.02.2011 16:28
12.02.2011 16:28
но неса ли малко мазнички;)
цитирайИнак идеята е супер!!!:))
цитирайБелла - 80% масленост, жълтата кутия, само този ползвам по препоръка на свекърва отначало, после установихме, че като качество и цена е най:) има аромат на бутер, затова го слагам на всякакви печени сладкиши и баници отгоре.
Утре заран пробвай, ще се харесат на щерката, сигурна съм:)
ан 1 - не, не са мазни (поне не колкото купените, които понякога плуват в мазнина) само така изглеждат от светкавицата:) пък ти си ги намажи по-малко, на тефлона няма да залепнат:)
цитирайУтре заран пробвай, ще се харесат на щерката, сигурна съм:)
ан 1 - не, не са мазни (поне не колкото купените, които понякога плуват в мазнина) само така изглеждат от светкавицата:) пък ти си ги намажи по-малко, на тефлона няма да залепнат:)
Страхотно изглеждат, и сега какво, а за мен парченце ...!?
Отивам да направя айрян, баничка с айрян, по добрата закуска.
цитирайОтивам да направя айрян, баничка с айрян, по добрата закуска.
виж ся...парченце не остана:) те самите са едни парченца:))
цял ден сме на тях, ноооо....ставам вече от РС-то да метна малко пилешки дробчета в същия този тиганец, с лук и доматки...нещо като пилешки дробчета по селски:))
Време си е за....Наздраве!
цитирайцял ден сме на тях, ноооо....ставам вече от РС-то да метна малко пилешки дробчета в същия този тиганец, с лук и доматки...нещо като пилешки дробчета по селски:))
Време си е за....Наздраве!
да, но докторът каза :
Банички, кифлички, обичаш ли ?
Казвам - да . А той - няма да ядеш .
Пържени картофки - обичаш ли ?
Досрамя ме да си призная и излъгах .
цитирайБанички, кифлички, обичаш ли ?
Казвам - да . А той - няма да ядеш .
Пържени картофки - обичаш ли ?
Досрамя ме да си призная и излъгах .
А моята леля каза :
Ами, какво да ядем ?
цитирайАми, какво да ядем ?
Те, докторите, за много неща казват така:) ама пък не мога за всичко да ги слушам я:)) че аз да не ям всеки ден:)) а както един приятел казва - организмът има нужда от всичко...в умерени количества, добавям аз:) поздрав!
цитирайама за вечеря става! Дай една баничка! :))))))
цитирайА ако ги затворя в тенджера, ръсна с малко водица и... стават едни пухкавки...м-м-м:))
цитирай
11.
анонимен -
капанка
18.02.2011 14:25
18.02.2011 14:25
В капанско на такава баница на тиган й се казва гюзлема. Бабите още ги умеят.
цитирайЕли, никакви пропускания! и в почивния ден също:) каня те на вечерни банички с х чашка червено;)
diso - аз не ги искам пухкави, предпочитам ги хрупкави:))
11. ан - знам подобни баници на туча (на селската печка отгоре) от свекървата на свекърва ми, страхотни са, защото са правени с домашни кори, сирене, яйца...и много любов и майсторлък:) поздрав на кАпанци:) на сърце са ми:)
цитирайdiso - аз не ги искам пухкави, предпочитам ги хрупкави:))
11. ан - знам подобни баници на туча (на селската печка отгоре) от свекървата на свекърва ми, страхотни са, защото са правени с домашни кори, сирене, яйца...и много любов и майсторлък:) поздрав на кАпанци:) на сърце са ми:)
13.
анонимен -
охххх
04.03.2011 13:58
04.03.2011 13:58
съвсем ме изкуши вече да опитам с яйце и сирене)))
щом бързо стават и са хубави))) мерси за идеята)))
цитирайщом бързо стават и са хубави))) мерси за идеята)))
Търсене
Блогрол
1. НО - Англ. език
2. Smile
3. Хороскоп
4. Мъдри мисли
5. Уайлд - цитати
6. English slang
7. Urban Dictionary
8. Google преводач
9. Tests
10. За малките - крокотак:)
11. Top40
12. Речник - Т, С, Е, АБ
2. Smile
3. Хороскоп
4. Мъдри мисли
5. Уайлд - цитати
6. English slang
7. Urban Dictionary
8. Google преводач
9. Tests
10. За малките - крокотак:)
11. Top40
12. Речник - Т, С, Е, АБ