Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2011 16:09 - Бърза закуска
Автор: teachme Категория: Рецепти   
Прочетен: 12477 Коментари: 13 Гласове:
19

Последна промяна: 04.03.2011 13:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
а защо не и лека вечеря:)
за поспаланки през почивните дни:)


image

Не ви знам вас, но аз страшно много обичам банички - от тези, купените (домашните са друга тема, въртя ги разни, запознати сте:)) та няма баничарница покрай която съм минала и да не съм пробвала от техните баници...дори знам когато си сменят майстора - по качеството на баничката се познава:) 

Една дружка, останала без фурна по Коледа, сподели как си направила баницата с късмети на тиган и колко добре се е получила:) и днес точно, викам си, е моментът и аз да...обаче след студентското торнадо миналия уикенд, бачкането от сутрин до мрак през седмицата и невъзможността за пазаруване, в хладилника бомба паднала - почти нищо няма:)) дори едно яйце...обаче без сирене не оставам:))
имаше и няколко кори за баница, та намазах един лист с маргарин, наръсих със сирене, сгънах по дължина, после на правоъгълник и хоп в тигана, леко намаргаринен:) по 1-2 минутки от двете страни и готово!
Досущ като купешките...ама от хубавите:))
 

Пак ще си направя, но с яйце следващия път:)
Опитайте и вие, с кисело мляко или компот са приятна, хрупкава и вкусна закуска:)

С яйце са още по-хубави:)) ето и снимчица от първомартенските ми банички:))
по по-жълтия цвят ще ги познаете:))

image



Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - точно като за мен))
12.02.2011 16:28
но неса ли малко мазнички;)
цитирай
2. tit - С кой маргарин?
12.02.2011 16:37
Инак идеята е супер!!!:))
цитирай
3. teachme - Теди,
12.02.2011 16:49
Белла - 80% масленост, жълтата кутия, само този ползвам по препоръка на свекърва отначало, после установихме, че като качество и цена е най:) има аромат на бутер, затова го слагам на всякакви печени сладкиши и баници отгоре.
Утре заран пробвай, ще се харесат на щерката, сигурна съм:)

ан 1 - не, не са мазни (поне не колкото купените, които понякога плуват в мазнина) само така изглеждат от светкавицата:) пък ти си ги намажи по-малко, на тефлона няма да залепнат:)
цитирай
4. pevetsa - Страхотно изглеждат, и сега какво, ...
12.02.2011 17:02
Страхотно изглеждат, и сега какво, а за мен парченце ...!?
Отивам да направя айрян, баничка с айрян, по добрата закуска.
цитирай
5. teachme - и аз обичам с млекце, но и с компотче:)
12.02.2011 17:21
виж ся...парченце не остана:) те самите са едни парченца:))
цял ден сме на тях, ноооо....ставам вече от РС-то да метна малко пилешки дробчета в същия този тиганец, с лук и доматки...нещо като пилешки дробчета по селски:))
Време си е за....Наздраве!
цитирай
6. janabel - Банички
12.02.2011 17:24
да, но докторът каза :
Банички, кифлички, обичаш ли ?
Казвам - да . А той - няма да ядеш .
Пържени картофки - обичаш ли ?
Досрамя ме да си призная и излъгах .
цитирай
7. janabel - Банички
12.02.2011 17:28
А моята леля каза :
Ами, какво да ядем ?
цитирай
8. teachme - janabel
12.02.2011 17:37
Те, докторите, за много неща казват така:) ама пък не мога за всичко да ги слушам я:)) че аз да не ям всеки ден:)) а както един приятел казва - организмът има нужда от всичко...в умерени количества, добавям аз:) поздрав!
цитирай
9. elinora - Аз закуската я пропуснах,
13.02.2011 16:55
ама за вечеря става! Дай една баничка! :))))))
цитирай
10. diso - Тези са ми любими
13.02.2011 17:41
А ако ги затворя в тенджера, ръсна с малко водица и... стават едни пухкавки...м-м-м:))
цитирай
11. анонимен - капанка
18.02.2011 14:25
В капанско на такава баница на тиган й се казва гюзлема. Бабите още ги умеят.
цитирай
12. teachme - elinora - Аз закуската я пропуснах
19.02.2011 15:09
Ели, никакви пропускания! и в почивния ден също:) каня те на вечерни банички с х чашка червено;)

diso - аз не ги искам пухкави, предпочитам ги хрупкави:))

11. ан - знам подобни баници на туча (на селската печка отгоре) от свекървата на свекърва ми, страхотни са, защото са правени с домашни кори, сирене, яйца...и много любов и майсторлък:) поздрав на кАпанци:) на сърце са ми:)
цитирай
13. анонимен - охххх
04.03.2011 13:58
съвсем ме изкуши вече да опитам с яйце и сирене)))
щом бързо стават и са хубави))) мерси за идеята)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teachme
Категория: Други
Прочетен: 2127383
Постинги: 332
Коментари: 4582
Гласове: 19666
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031