Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2009 12:20 - ТОП 10 НА НАЙ-ЕКЗОТИЧНИТЕ СПА-ДЕСТИНАЦИИ
Автор: teachme Категория: Туризъм   
Прочетен: 7294 Коментари: 13 Гласове:
5



Днес е последния ми работен ден в хотела и ми е едно хотелско носталгично, та реших да ви разходя по едни екзотични места, където едва ли сте ходили, както и аз де:( но пожелавам някой ден да имаме възможност да посетим:)
Модерният напоследък SPA-туризъм, добре познат вече и у нас, целогодишно привлича туристи с прекрасните възможности за релакс, възстановяване и разкрасяване. Нашите хотели са все още по-достъпните места за почивка, ето и някои далечни екзотично красиви кътчета, за които просто можем да си помечтаем:)

imageЕкзотичните спа-дестинации стават все по-предпочитано място за почивка и ежегодно привличат туристи от цял свят заради чудесния климат, ослепително белите плажове, кристално чистата морска вода и разнообразието от водни спортове, които позволяват едновременното съчетаване на активен отдих и пълноценна релаксация. Кои са най-впечатляващите спа-дестинации според сп."Beauty"?

Бали
Наричат го островът на боговете, земният рай, съкровището на Индонезийския архипелаг... Повече от 40 години специалистите се опитват да разкрият тайната на този остров и огромната му притегателна сила за всички, решили да се потопят в магията на spa ритуалите, да си доставят невероятна наслада за всички сетива, както и да получат пълноценен релакс. Неслучайно тази година журито на конкурса "Азиатски спа-награди" присъди на остров Бали титлата "Спа-столица на Азия". Няколко века балийците прилагат принципите на своята знаменита лечебно-оздравителна система, наречена "джамо", при която се използват морски водорасли, тропически растения, екзотични аромати и плодове. В спа-центъра на луксозния хотел "Риц-Карлътн" се предлагат ексклузивни спа-програми:

  • Marine Wave Deluxe - комплекс от процедури, включващ обвиване на тялото с морски водорасли, масажен душ, подводен масаж с билкови екстракти;
  • Сinta Abadi (Вечна любов) - програма, започваща с вана за краката с ароматни цветя, пилинг, масаж на четири ръце, процедура за тялото по избор, цветна вана, spa процедура за лице;
  • Aromatic Petal Massage - чувствен масаж с ароматни цветя, комбиниращ техники от шведския масаж, хавайския Lomi-Lomi и типичното балийско потупване, коeто невероятно релаксира мускулите и отстранява напрежението и стреса.

imageАруба
Аруба е един от най-красивите острови в Карибско море, намира се само на 40 км от северните брегове на Венецуела. Прекрасните плажове, кристално чистата вода, красивите коралови рифове и чудесният климат правят Аруба предпочитано място за релаксация и отдих. Островът е наричан още карибското Монте Карло заради десетките шикозни казина, "приютени" в луксозните хотели. Грандиозният курорт "Ринейсънс Аруба" е близо до столицата, на частния остров Ринейсънс. Разполага с шест плажа, три басейна, две казина, център за подводно плуване, разкошен парк, както и с огромен център за здраве и красота "Oceanos SPA". В центъра се предлагат оздравителни и spa терапии, разработени на основата на най-съвременните технологии, всички видове масажи, хидротерапия, суха и парна сауна, специални лечебно-възстановителни програми. Тук можете да се насладите и на най-вълнуващия нощен живот и забавления в Аруба.

imageМайорка
Наричан някога "спокойният остров", днес е кътче на забавленията, екзотичните приключения, безкрайните слънчеви плажове и удивително красивата природа. Обвеян с романтика, Майорка неведнъж е бил източник на вдъхновение за световноизвестни писатели, художници, композитори и артисти. Фредерик Шопен и Хуан Миро, Робърт Грейвс и Агата Кристи са открили за себе си и възпели великолепието на този магически притегателен остров. "Резиденция хотел" е разположен сред зеленината на палмите и кипарисите на северозападното крайбрежие. Хотелът представлява уникална лятна резиденция, въплъщение на елегантност и романтизъм. Красиво оформените градини с благоуханни рози, портокалови и маслинови дървета, както и многобройните вътрешни дворове, тип "патио", привличат с прохладата на пищната зеленина. С удоволствие ще се насладите на чудесната тишина и уединение и ще постигнете душевна хармония. Спа-центърът към хотела е ултрамодерен и разполага с 16-метров закрит басейн, сауна, парна баня и луксозни помещения за разнообразни терапии. Висококвалифицираните специалисти предлагат различни програми за лице и тяло - La Stone Therapy, рефлексология и други лечебни процедури.

imageМалдиви
Малдивите са възхитителна мозайка от малки острови с ослепително бели плажове, "засенчени" от разкошни палми и галени от тюркоазената топла вода на океана. Две от най-привлекателните развлечения на Малдивите са невероятният, един от най-добрите в света дайвинг и пътешествията до необитаемите острови, където можете да се почувствате като Робинзон Крузо, да се слеете с великолепната природа, да се откъснете за малко от цивилизацията. Неподправена романтика, активна почивка, съчетана с незабравими приключения, привличат туристи от цял свят на Малдивските острови. Хотелът "4 сизънс", напълно обновен, отваря врати през 2006 г. Разположен е на живописния остров Куда Хура, който изобилства от тропически растения, а плажната ивица е широка и покрита с фин бял пясък. Около острова са разположени изумително красиви лагуни и коралов риф. Комплексът се състои от екзотични бунгала с покриви от тръстика, една част от които се намира на плажа, а другата е във водата (като наколни постройки). Центърът "Айлънд спа" е разположен на отделен малък остров, като за гостите на хотела са осигурени традиционните малдивски лодки Дони, които непрекъснато кръстосват лагуната.

imageСейшели
Архипелаг от 115 острова с изумителна красота и загадъчност, разположени в западната част на Индийския океан. Сейшелите са известни с естествената си и девствена природа, едни от най-чистите и красиви плажни ивици в света и предлагат незабравима почивка и отмора за сетивата. Пясъкът на островите е коралов и ослепително бял и има необичайна особеност - не се нагрява и при 30 градуса над нулата. Природата е невероятно красива, малките вулканични и коралови острови са покрити с цветя, тропически растения и палмови гори, като някои видове са уникални. Прекрасните плажове и лагуни, недалеч от тропическите градини, са приютили множество луксозни хотели. На северозападния бряг на най-големия остров - Мае, на красивия плаж Бо Валон, е разположен петзвездният "Хилтън Сейшели". Хотелът се състои от 40 разкошни вили, една от които е наречена в чест на Ян Флеминг, авторът на известните романи за Джеймс Бонд. В спа-центъра се предлага богат избор от масажи и релаксиращи процедури, аюрведа и много други терапии, възвръщащи хармонията на духа и тялото.

imageКайманови острови
Каймановите острови са разположени в централната част на Карибския басейн, южно от Куба и северозападно от Ямайка, заемат площ 259 кв.км и обединяват три острова - Голям Кайман, Кайман Брак и Малък Кайман. Освен че е най-голям и най-модерен, Голям Кайман е и най-атрактивен с удивителните си флора и фауна, които направо ще ви омагьосат. Сребърните палми, папагалите, костенурките, палмовите орхидеи (забранени за изнасяне от страната като природен уникат) са станали истинска емблема на острова. Тук е разположена и столицата Джорджтаун. Един от най-известните и суперлуксозни хотели - "Гранд Кайман Мариот", се намира на прочутия плаж "7 майл бийч" (с дължина 7 мили и ослепително бял и мек пясък) на остров Голям Кайман. Хотелът е заобиколен с градина от благоуханни тропически цветя и е разположен в началото на известния плаж. Изцяло е реконструиран и предлага идеални условия за почивка и релаксация. Екзотичният интериор, изпълнен в топла цветова гама, прекрасно хармонира с живописния ландшафт на острова. Spa центърът "Ла мер" предлага широк спектър от ревитализиращи процедури с продукти на световноизвестната френска козметична марка "Ион-ка", всички видове масажи, лечебно-оздравителни терапии и много други.

imageФилипини
Филипините са разположени в западната част на Тихия океан и съставят архипелаг от 7107 острова (от тях около 1000 населени) с уникална култура, история, етническа пъстрота и екзотична природа. Боракай е малък остров с коралов произход, но е считан за един от най-живописните и влиза в петте най-добри курортни райони в света. Прочутият Уайт бийч - 5-километров плаж с бял пясък, лазурносините вълни и кораловите рифове привличат непрекъснато туристи. Боракай е идеално място за дайвинг и други водни спортове. На брега на океана, успоредно на Уайт бийч, са разположени стилни хотели, комфортни бунгала и вили. "Мандала спа хотел" е създаден по проект на известния италиански архитект и дизайнер Антонио Ситерио и се намира в северната част на острова. Дванайсет разкошни вили са идеално вписани в хълмистия пейзаж. Вилите са просторни, стилно декорирани и изключително комфортни. Спа-центърът предлага разнообразни методики, които възстановяват хармонията на душата и тялото, аюрведа терапии, всички видове масажи, ароматерапия, занимания по йога, както и фирмени програми, специално разработени за жени и за мъже. Хотелът "Фрайди бийч" е разположен в северната част на остров Боракай, на Уайт бийч, и представлява комплекс от традиционни филипински бунгала, покрити с тръстика и палмови листа. Около бунгалата има прекрасни тропически градини с уханни цветя. В spa центъра се предлагат различни видове масажи, лечебни програми, ароматерапия и други екзотични ритуали за младост и красота.

imageАнтигуа и Барбуда
Природата на остров Антигуа определено впечатлява: панорамата на гладкия морски пейзаж се сменя с хълмисти склонове, покрити с кактуси, а плажовете поразяват с белия си пясък. В допълнение, многобройните коралови рифове и живописната флора и фауна правят от острова истинско райско кътче за почивка и пълноценна релаксация. Не по-малко екзотичен е и Барбуда (разположен на 40 км от Антигуа), който също се слави с плажовете си и изумителни коралови рифове. Хотелът "Сандалс Антигуа Кърибиън" се намира на западното крайбрежие на Антигуа, съчетава екзотичното очарование на тихо рибарско селце и комфорт от най-висока класа и има спечелена награда за най-романтичен хотел в света. Великолепните плажове с фин пясък, тюркоазените морски вълни, поклащащите се от вятъра палми - едно красиво място, изпълнено с много романтика и очарование. Навсякъде се носи прекрасно ухание от разцъфналите бугенвилии, жасмин и орхидеи. Хотелът разполага с 5 басейна, център за водни спортове, тенис кортове, голф игрище. Спа-центърът "Ред лейн" съчетава най-модерното оборудване с неповторимо карибско очарование. Предлагат се всички видове масажи - класически, колумбийски, шведски, с вулканични камъни, тропически, терапии за лице и тяло с продуктите на световноизвестната марка "Певониа", процедури с глина и морски водорасли, комплексни оздравителни програми.

imageБарбадос
Барбадос става популярна дестинация през 70-те години на миналия век, а днес ежегодно е посещаван от милиони туристи от цял свят. Пищната тропическа растителност, плажове с фин коралов пясък, лазурното море, луксозните хотели с обслужване от най-висока класа правят Барбадос любимо място както за търсачи на силни усещания, така и за любителите на екзотиката. Най-популярни и атрактивни туристически зони са плажът "Гибс бийч", на 16 км западно от столицата, фантастичният "Мулинс бей" (особено предпочитан от любителите на подводното гмуркане), както и разкошните плажове "Пейнс бей" и "Санди бей". Хотелът "Феърмонт Ройал павилион" е разположен на западното крайбрежие и е наричан "скъпоценната перла в короната на Барбадос", а пейзажът около него - лазурната лагуна, пищните палми и ослепително белите плажове, допълнително подчертава атмосферата на впечатляващ разкош. Хотелът разполага с два басейна, два тенис корта, голф игрище, център за водни спортове и модерно оборудван spa център. В spa центъра се предлагат разнообразни терапии с ароматни масла, всички видове масажи, хидротерапия и много други оздравителни процедури.

imageМавриций
Остров Мавриций е едно от най-престижните и луксозни места в света за пълноценен релакс и почивка. Наричат го петзвезден рай, остров-мечта... Една наистина разкошна и незабравима spa дестинация... Най-луксозният - ""Сеинт Жеран"", който се нарежда в класацията на списание "Форбс" за най-скъпите в света spa курорти и хотели, е разположен на собствен двукилометров пясъчен плаж и заедно с градините с тропически дървета, басейните, игрището за голф, тенис кортовете и шикозните ресторанти в сянката на кокосовите палми заема огромна площ. Хотелът е построен в традиционния френски колониален стил, а изчистените интериорни решения му придават неповторим лукс и изисканост. Спа-центърът предлага разнообразен избор на терапии с продукти Swisscare, специално разработени за "Живанши". Ароматерапия, турска баня, суха и парна сауни, рефлексотерапия, различни видове масаж, процедури за лице и тяло - можете да се оставите в ръцете на висококвалифицираните терапевти и да се насладите на невероятна почивка, да възстановите хармонията на духа и тялото.




И Германия си има тропически остров

image  

 

Ако смятате, че задължително трябва да пропътувате няколко хиляди километра и да се прекачвате от самолет на самолет, за да отидете на почивка на тропически остров, то се заблуждавате, защото от 2004-та година само на 60км. от немската столица Берлин функционира така нареченият Tropical Islands Resort.

Атракционът представлява огромен балон с размери 360м. дължина, 210м. широчина и 107м. височина. Със своите 5.5 милиона кубически метра, съоръжението е най-голямото от този род в цял свят, като за построяването му компанията Cargolifter AG е похарчила 78 млн. евро. Първоначалното му предназначение е трябвало да бъде дом на най-големия създаван някога аеростат (Aerium CL160), който обаче никога не е бил построен.

След като проектът бил изоставен и хангарът останал неизползваем, на компанията Malaysian Tanjong и хрумнало много интересно предназначение за гигантското съоръжение. Тя го закупила и инвестирала в него още 17,5 млн. евро, за да го превърне в истински тропически остров, функциониращ дори и през студените зимни месеци. Официалното откриване на Tropical Islands Resort се състоя на 19-ти декември 2004-та година, като курортът разполага с всичко, което притежава един тропически остров, че дори и повече.

На разположение на посетителите има лагуни, плажове с обща площ 8 000кв.м. и дори тропическо селище, където има ресторанти и барове, като 80% от целия атракцион е залесен с над 500 вида дървета, храсти, треви и цветя. От Malaysian Tanjong са заменили някои от горните панели с прозрачни, като по този начин в съоръжението влиза и естествена слънчева светлина.

Може да се каже, че Tropical Islands Resort има своя собствена екосистема, тъй като за напояване на растенията се използва водата в съоръжението, а изпаренията се събират в купола и понякога дори вали ситен дъжд. Умишлено вътре няма животни, тъй като те биха създали опасност за здравето на хората, но в скалите и по дърветата са вградени и монтирани специални високоговорители, от който излизат животински звуци.

Закритият тропически остров може да побере едновременно 7 000 човека, а персоналът му наброява 500 души. Билетът за един ден престой е €25 за възрастни и € 19.50 за деца от 4 до 14 години, а за малчуганите под 3 години е безплатно. На посетителите се предлага и възможност за нощувки в специално изграден къмпинг до един от плажовете.

 

Ето това вече е някакво решение за късче екзотика, макар и изкуствена, нали:)
тропически остров в Европа!




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. diso - :))
31.08.2009 12:34
На германския остров със сигурност няма да ни тормозят и разните тропически гадинки!
цитирай
2. teachme - diso :)))
31.08.2009 12:37
Ей на,
точно заради тях не отивам на островите:)
цитирай
3. gothic - Вал,
31.08.2009 13:04
Балчик и Костенец са моите дестинации...По-добро е от всякви там острови с бунтовниците, вулканите и цунамитатат им :)))
цитирай
4. teachme - gothic
31.08.2009 13:14
Нека са си твои! Но съгласи се, че омръзва все по едни и същи дестинации да ходиш:) по света има толкова красиви места...а животът е тъй кратък...
остава си ни едното виртуално мечтаене:))
А Балчик ми е до болка познат - години наред все там ходехме на море:)
цитирай
5. анонимен - Ех мечтии, те поне са без пари))
31.08.2009 13:52
"а животът е тъй кратък..."
Да, права си, един живот не стига
да се видят всички земни красоти!
цитирай
6. анонимен - Готик
31.08.2009 16:13
и аз обожавам Костенец и Синеморец / в Балчик ми е много студено морето/ но искам да отида поне на едно от островчета показани тук. А мечтата ми, мечтаат ми е - Нова Зенландия - умирам да я видя на живо.
Както е казал Тупак - "Реалноста е фалшива, мечтите са истински" - затова продължавам да мечтая :)
Вал - поздрав за страхотният постинг и не забравяй че трябва да черпиш :)
цитирай
7. анонимен - darling
31.08.2009 17:00
За какво има да черпи teachme
може ли и аз да се включа;)
цитирай
8. анонимен - Ан 7
31.08.2009 18:43
това е м/у нас двете с teachme
ако тя реши може да почерпи и теб :)
цитирай
9. teachme - an
31.08.2009 23:20
анонимен написа:
За какво има да черпи teachme
може ли и аз да се включа;)

Ще може, ако си кажеш никчето
:)

цитирай
10. teachme - darling
31.08.2009 23:30
darling написа:
това е м/у нас двете с teachme
ако тя реши може да почерпи и теб :)


Защо пък да не станат биричките три, а:))
цитирай
11. анонимен - Ти решаваш
01.09.2009 07:38
може да са три, четири - колкото ти душа носи :)
цитирай
12. borsi - Тайланд !
07.09.2009 03:55
Тайланд !
цитирай
13. teachme - borsi
07.09.2009 13:05
Ходил си там ли?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: teachme
Категория: Други
Прочетен: 2131853
Постинги: 332
Коментари: 4582
Гласове: 19666
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930